Contact: (+31) 06-52520540

Parkeersilo

parkeergarage met 550 parkeerplaatsen
  • 1861

Description

Parkeersilo, Delft
Parkeergarage met 550 parkeerplaatsen en winkelplint

De realisatie van de parkeergarage aan de Papsouwselaan is de eerste fase van de herontwikkeling en uitbreiding van het winkelcentrum In de Hoven. Rond het bestaande winkelcentrum, waarvan 13.000 m2 winkelruimte aan de Hovenpassage is gelegen, zijn parkeervelden en expeditie gelegen. In het stedenbouwkundig plan wordt het bestaande winkelcentrum uitgebreid met 7000 m2 winkelruimte en ruim 300 woningen, waarbij de bestaande parkeervelden komen te vervallen. Om deze ontwikkeling te kunnen starten was het noodzakelijk om een grote parkeergarage als eerste fase te realiseren, zodat het bestaande winkelcentrum kan blijven functioneren.
De parkeergarage telt 550 parkeerplaatsen en heeft een toegang aan de Papsouwselaan; in de toekomst zal aan de andere zijde op de eerste en tweede verdieping een aansluiting komen op een garage boven winkels. Op de begane grond is de garage gedeeltelijk over een bestaande supermarkt gebouwd; voor deze supermarkt is een gebouwde expeditiestraat in het bouwvolume opgenomen. Behalve aanvullende winkelruimte is er op de begane grond een voetgangersroute opgenomen die de Hovenpassage verbindt met de bestaande winkels aan de Papsouwselaan.
Omdat de gevel aan de Papsouwselaan in de toekomst in de nieuwe straatwand zal worden opgenomen, was een hoogwaardige uitstraling van de gevel vereist. Gekozen is voor een verticale geleding van de gevel met wisselende stroken geperforeerd metaal en gelaagd glas. De garage wordt natuurlijk geventileerd, waarbij de geperforeerde panelen voor de luchtdoorlaat zorgen. De 60, 90 en 120 centimeter brede panelen zijn gemonteerd in aluminium kokerprofielen, die speciaal voor dit project zijn ontwikkeld.

Herman de Kovel verantwoordelijk partner DKV architecten

Details

  • Date2008-2010
  • ClientVan der Vorm Vastgoed BV
  • Category Utiliteitsbouw
  • Tags
Back To Top