Contact: (+31) 06-52520540

Hochäckerstrasse

drie woongebouwen met parkeergarages
  • 2950

Description

Hochäckerstrasse, München (D)
drie woongebouwen met 265 woningen en parkeergarages (besloten prijsvraag)

Het ontwerp voor de woonbebouwing langs de A8 en de Hochäckerstrasse wordt voor een belangrijk deel bepaald door de hoge geluidsbelasting van de snelweg. Het ruim tweehonderd meter lange woongebouw, parallel aan de A8, schermt de nieuwe woonbuurt af van het verkeerslawaai. De woningen in dit woongebouw zijn zoveel mogelijk georiënteerd op de geluidsluwe zijde van het gebouw; alle belangrijke woonvertrekken en buitenruimten zijn aan deze zijde gelegen. Om het mogelijk te maken ook woonvertrekken aan de geluidsbelaste zijde te realiseren, is een speciale gevel met dubbele ramen ontwikkeld.
Het lange woongebouw is opgebouwd uit acht in hoogte verschillende bouwdelen met elk een eigen entree aan de oostzijde. De naar de woonbuurt gerichte oostgevel is voor de eerste vier bouwlagen opgebouwd uit een betonraster met de buitenruimten van de appartementen. De hogere bouwdelen zijn enigszins teruggelegen, zodat het lange woongebouw aansluit op de schaal van de woonbuurt. De geluidsbelaste westgevel presenteert zich met de doorgaande witte banden en de groene beplating als één geheel en sluit daarmee aan op de schaal van de snelweg.
Het programma van 265 woningen en een kinderdagverblijf is voor ongeveer de helft in het lange woongebouw te realiseren. In de twee kortere blokken parallel aan de Hochäckerstrasse is de andere helft ondergebracht. Parkeerplaatsen zijn onder en achter het lange woongebouw aan de zijde van de snelweg gelegen. Onder het woongebouw aan de Hochäckerstrasse wordt in een geheel verdiepte garage geparkeerd voor de twee korte woongebouwen.

Herman de Kovel verantwoordelijk partner DKV architecten

Details

  • Date2012
  • ClientGEWOFAG, München
  • Category Woningbouw
  • Tags
Back To Top