Contact: (+31) 06-52520540

Politiebureau

Basiseenheid Goeree Overflakkee
  • 1143

Description

Politiebureau, Middelharnis
Basiseenheid Goeree Overflakkee

Het politiebureau in Middelharnis oogt als een baken aan de provinciale weg. Op de gesloten onderbouw staat een expressieve opbouw waarvan het dak als een zonneklep uitkraagt. Binnen de witte omlijsting is een matglazen zonwering aangebracht die de schuine lijnen van de opbouw benadrukt. De entree ligt aan de andere kant van het gebouw aan de Olympiaweg. De gevel is hier met zwarte tegels uitgevoerd en een witte luifel beschermt de ingang en de poort naar de binnenplaats. Beide gevels zijn met elkaar verbonden door ruw gemetselde muren van hergebruikte kinderkopjes. In de rechthoekige hoofdmassa zijn de verschillende functies helder gerangschikt rond een binnenplaats. Eenmaal binnen verdwijnt het robuuste karakter van het gebouw om plaats te maken voor openheid.
In het entreeblok zijn de voor het publiek toegankelijke functies ondergebracht. De ingangspui is geheel van glas en een transparant schuifhek sluit de poort naar de binnenplaats af. Haaks op dit blok ligt langs de binnenplaats het zenuwcentrum van het gebouw: de meldkamer met het kantoor van de wachtcommandant en de personeelsruimte. Hierlangs loopt een gang die met een glazen gevel opent naar de belendende patio en via een venster in de ruwe buitenmuur uitzicht heeft op de omgeving. De gang leidt naar het dubbelhoge blok, dat parallel aan de entreepartij ligt. Hierin bevinden zich op de begane grond het cellenblok en de dienstruimten; de kantoren zijn op de verdieping aan de glazen zuidgevel gelegen met een weids uitzicht over het open landschap.

Herman de Kovel verantwoordelijk partner DKV architecten

Details

Back To Top