Contact: (+31) 06-52520540

Zalmhaven

153 appartementen met bedrijfsruimte
  • 4545

Description

Zalmhaven, Rotterdam
Woongebouw met 153 appartementen, bedrijfsruimte en parkeergarage

Het woongebouw Zalmhaven staat op het grensvlak van een aantal gebieden die in schaal en karakter sterk verschillen. Ten noorden en ten zuiden liggen grote kantoorgebouwen in de ‘wederopbouwschaal’ van circa 25 meter hoogte, ten westen ligt de Scheepstimmermanslaan met de karakteristieke panden uit de 19e eeuw. Ten oosten staan de ‘Hoge Heren’, twee zwarte woontorens die aansluiting zoeken bij de hoogbouw van de Boompjes en de Kop van Zuid. Aan de zuidkant van het ruim 150 meter lange gebouw is een klein stadspark aangelegd.
Het woongebouw voegt zich naar de omgeving maar heeft toch een eigenzinnig karakter. De totale hoogte is 11 bouwlagen, maar dat is opgedeeld in meerdere volumes. Om niet boven de historische panden van de Scheepstimmermanslaan uit te torenen is het gebouw aan deze straat niet hoger dan 5 lagen. De hoek van het lange blok is hier op kolommen geplaatst, waardoor op straatniveau een rechte rooilijn is door te zetten, terwijl het doorgezette volume de straat afbuigt.
De sterk horizontale zuidgevel is een stapeling van meerdere volumes die ook in materiaal verschillen. De appartementen in de onderbouw zijn gericht op het stadsparkje, terwijl de hoger gelegen appartementen uitzicht hebben op de skyline van de Kop van Zuid. Op de begane grond sluit het gebouw met een levendige plint van winkels, bedrijfsruimten en werkwoningen aan op de stad.

Herman de Kovel verantwoordelijk partner DKV architecten

Details

Related Projects

Marsmanplein

winkelpassage en woongebouw

Troelstralaan

uitbreiding winkelcentrum De Hovenpassage

Hovenpassage

stedenbouwkundig plan, uitbreiding winkelcentrum

Back To Top