Contact: (+31) 06-52520540

De Toren

64 starterswoningen, 32 koop en 32 huur
  • 5178

Description

De Toren, Leidsche Rijn/Utrecht
64 starterswoningen / 32 koop- en 32 huurappartementen

De toren is gesitueerd in een omgeving met overwegend laagbouw en is met haar 52 meter een duidelijke landmark. De toren ligt langs de busbaan aan het begin van het “Prinses Amaliapark” in de wijk Parkwijk-Noord. De slanke toren staat op een driehoekige locatie waar verschillende stedenbouwkundige richtingen bij elkaar komen. Door het bouwvolume een ronde vorm te geven presenteert de toren zich als een zelfstandige eenheid en geeft het optimaal ruimte aan de omliggende woningen. Doordat de plattegrond ovaal van vorm is, krijgt de bouwmassa ondanks de ronde vorm wel richting. Aan de smalle zijden van de ovaal zijn de buitenruimten van de appartementen gelegen; twee balkons zijn georiënteerd op het zuidwesten, de andere twee hebben uitzicht over het park.
De 16 woonverdiepingen tellen elk vier tweekamerwoningen; optioneel zijn twee woningen samen te voegen tot één groot appartement. De ovale vorm is consequent doorgezet tot aan het maaiveld; hier bevindt zich een hal met aan beide zijden een entree. Op de begane grond bevinden zich verder de gemeenschappelijke fietsenberging en de installatieruimte.
De gevel van de toren kenmerkt zich door de horizontale betonnen banden van prefab beton met zwarte steentoeslag. De ramen daartussen worden afgewisseld met geëmailleerde glasplaten in drie kleuren. Op de begane grond is de gevel rondom bekleed met glasplanken; de  entrees zijn gemarkeerd door een betonnen omkadering. Langs de busbaan is een wachtruimte voor de bushalte geïntegreerd in de gevel. Tussen de begane grond en de verdiepingen is rondom een luifel aangebracht om scheiding te maken tussen de plint en de bovenbouw. Deze luifel schermt de onderste woonlagen tevens af van het geluid van het busverkeer.

Herman de Kovel verantwoordelijk partner DKV architecten

Details

  • Date2005-2009
  • ClientPortaal Vastgoed Ontwikkeling
  • Category Woningbouw
  • Tags
Back To Top