Contact: (+31) 06-52520540

UMC Uithof

hotel, appartementen en kantoorruimte
  • 4139

Description

UMC Uithof, Utrecht
Studieopdracht gebouwencomplex met hotel, appartementen en kantoorruimte

De Uithof is een gebied aan de oostrand van Utrecht waar verschillende universiteitsgebouwen en het Universitair Medisch Centrum zijn gevestigd. Al meer dan 20 jaar worden alle gebouwen in dit gebied volgens het masterplan van OMA/Art Zaaijer gerealiseerd.
Het gebouwencomplex met hotel, appartementen en kantoorruimte is gelegen aan de kop van de zogenaamde Kasbahcluster, in het centrum van de Uithof. De Kasbahcluster is een lange dichtbebouwde strip met een reeks tegen elkaar geplaatste gebouwen rond hoven.
Hoewel de randvoorwaarden voor de koplocatie de mogelijkheid gaven om een tweetal torens tot 80 meter te realiseren, is er gekozen voor een heldere beëindiging van de cluster met een U-vormig bouwvolume van gelijke hoogte.
Door de torens met transparante corridors te koppelen is het U-vormige bouwvolume met twee stijgpunten in de hoeken helder en efficiënt te ontsluiten.
In totaal zijn er 350 eenpersoons- en 50 tweepersoonsappartementen ten behoeve van het (tijdelijke) personeel van het UMC, waarvan een deel gemeubileerd verhuurd wordt. Verder zijn er 50 hotelkamers voor verhuur van enkele dagen aan familie van patiënten en docenten. Om flexibiliteit in de toekomst te waarborgen zijn de hotelkamers en de eenpersoonappartementen identiek, zodat het aantal appartementen en hotelkamers onderling kan variëren. In de plint zijn langs de Bolognalaan winkel- en vrijetijdsfuncties opgenomen.

Herman de Kovel verantwoordelijk partner DKV architecten

Details

Back To Top