Contact: (+31) 06-52520540

Woonhuis Kralingen

bungalow aan de Kralingseweg
  • 11025

Description

Woonhuis Kralingseweg, Rotterdam

Het woonhuis aan de Kralingseweg is gelegen in een kleine woonbuurt met vrijstaande woningen tegenover het Kralingse Bos. Deze woonbuurt werd in de jaren vijftig gebouwd op een stortplaats voor oorlogspuin en is daarom voor een groot deel hoger gelegen dan de omgeving. De architectuur van de woonbuurt kenmerkt zich door de informele stijl van het na-oorlogse modernisme. De nieuwe woning is gesitueerd aan de rand van de woonbuurt op een kavel die is vrijgekomen door de sloop van een oude woning.
Het ruim 25 meter lange woonhuis is, behoudens de entreehal, geheel gelijkvloers. Alle belangrijke verblijfsruimten zijn in verband met het verkeerslawaai aan de tuinzijde gelegen. De koppen van de woning worden gevormd door lange gemetselde muren. Aan de voorzijde omsluiten zij het voorgebied en aan de achterzijde beperken zij het omloopgeluid van de weg. Aluminium vouwschermen verzorgen aan de zuidzijde de zonwering en bepalen met de wisselende stand het beeld van de tuingevel.
De gehele plattegrond is vrij van constructieve elementen. Een betonwand aan de voorzijde en stalen kolommen aan de tuinzijde dragen het dak van betonnen kanaalplaten. Er is voor deze relatief zware dakconstructie gekozen in verband met het accumulerende vermogen. In het ontwerp is een aantal maatregelen genomen om de milieubelasting zo laag mogelijk te houden. Een warmtepomp en het gebruik van passieve zonne-energie beperken het energiegebruik; een vegetatiedak geeft verkoeling in de zomer en vertraagt de afvoer van het regenwater.

Details

  • Date2007-2009
  • Clientparticulier
  • Category Woningbouw
  • Tags
Back To Top