Contact: (+31) 06-52520540

Meerhoven

40 patiowoningen en 60 rijwoningen
  • 4955

Description

Meerhoven, Eindhoven
40 patiowoningen en 60 rijwoningen

De patiowoningen zijn gesitueerd in het hart van Meerhoven-Noord langs de centrale groenstrook. Alle woningen worden bereikt vanuit korte woonstraatjes die door de lange tuinmuren een besloten karakter krijgen. De tuinmuren van donker genuanceerd metselwerk binden niet alleen de patiowoningen, maar verzorgen ook de onderlinge samenhang met de andere woningen in Meerhoven-Noord. De architectuur van de patiowoningen heeft een sterke horizontale belijning die behalve door de lange muren vooral door de betonnen dakplaten bereikt wordt. Iedere woning heeft een carport met een lichte stalen constructie op eigen erf.
De plattegronden van de woningen zijn zo ontwikkeld dat elke woning twee buitenruimten heeft: een besloten patio aan de achterzijde van de woning en een ruime voortuin aan de straatjes. De woonkamer van de woning ligt tussen deze twee buitenruimten, zodat er visueel contact met beide ruimten is. De hoofdslaapkamer en de badkamer van de woning zijn op de begane grond gelegen; de overige slaapkamers zijn op de verdieping gesitueerd.
De straatwoningen liggen aan de centrale as van Meerhoven–Noord die de woonbuurt zowel doorsnijdt als structureert. Het beeld dat voor de woningen aan deze belangrijke as is nagestreefd is een straatwand van statige herenhuizen. Door de entreenissen van de woningen over de volle hoogte door te zetten krijgt de straatwand een sterke plastiek, waarin ieder woonhuis individueel herkenbaar is.

Herman de Kovel verantwoordelijk partner DKV architecten

Details

Related Projects

Woningen Roomburg

71 vrij indeelbare eengezinswoningen

Quirijnboulevard

36 woningen en 20 appartementen

Hoge Veld

woonbuurt met 459 laagbouwwoningen

Back To Top