Contact: (+31) 06-52520540

Noorderplassen

116 eengezinswoningen in drie blokken
  • 4135

Description

Noorderplassen, Almere
116 eengezinswoningen in drie blokken

De tussen de ringweg en het Markermeer gelegen woonwijk Noorderplassen West is de laatste uitbreidingswijk van Almere Stad. De woonwijk is de meest waterrijke woonwijk, maar ook de woonwijk met het meeste bos. In het stedenbouwkundig plan van KCAP is geprobeerd om de verwevenheid van de bebouwing en het landschap te maximaliseren. De ontsluiting van de wijk vindt plaats over de binnenring, de “Golden Mile”. Vanaf deze ring wordt het verkeer vertakt langs de bouwvelden aan de buitenrand, de Aura’s.
Herman de Kovel is verantwoordelijk voor het ontwerp van Aura 21, 35 en 39. Aura 21 en 35 zijn beide bouwblokken met eengezinswoningen met parkeren op en vanaf het middengebied van het blok; op enkele hoeken zijn praktijkwoningen gesitueerd. De woningen van Aura 21 en 35 hebben een statige uitstraling door de hoge bakstenen kaders van donkerbruine baksteen met een invulling van houten puien. De houten vlakken in de voorgevel van transparant gelakt multiplex, zijn ten opzichte van elkaar verschoven en bepalen het beeld van de woningen. Aura 21 heeft vanwege de prominente ligging aan het water twee gesloten hoeken met speciale woningtypes. Aura 39 is een strook met twee-onder-één-kap woningen.
Aan de straatzijde staat voor de woningen een doorgaande carport, waaronder ook de bergingen van de woningen zijn gelegen.

Herman de Kovel verantwoordelijk partner DKV architecten.

Details

Related Projects

Woningen Roomburg

71 vrij indeelbare eengezinswoningen

Quirijnboulevard

36 woningen en 20 appartementen

Hoge Veld

woonbuurt met 459 laagbouwwoningen

Back To Top