Contact: (+31) 06-52520540

Stadskade

98 appartementen en 100m2 bedrijfsruimte
  • 4760

Description

Stadskade, Apeldoorn
98 appartementen en 100m2 bedrijfsruimte

De bebouwing langs het Kanaal maakt deel uit van het project Stadskade, waarvoor het stedenbouwkundig plan door Rein Geurtsen Stadsontwerp gemaakt is. De zes bouwlagen tellende wand langs het Kanaal bestaat uit twee gebogen blokken die worden onderbroken door een binnenhof die ruimtelijk in open verbinding staat met de ruimte van het Kanaal.
Ter plaatse van de cesuur in de wand vormt een negen bouwlagen tellende woontoren de kop van het langste woongebouw. Aan de voet van de toren zijn de eerste bouwlagen teruggelegen en gedeeltelijk transparant gehouden, zodat er ruimtelijk een brede doorgang naar de binnenhof ontstaat. Aan deze doorgang is ruimte voor een dubbelhoge bedrijfsruimte gecreëerd.
De architectuur van de woongebouwen heeft aan de Kanaalzijde een sterke horizontale belijning van donkere genuanceerde baksteen afgewisseld met lichte aluminium raamstroken. De gebogen blokken worden aan de bovenzijde beëindigd door een terugspringende daklaag en een reeks dubbelhoge dakvilla’s. Door hun afwijkende materialisering van zink en transparant gelakte houten kozijnen geven deze dakvilla’s de woongebouwen een geheel eigen identiteit. Riante entreehallen en een plint van leisteen geven de woongebouwen ook op straatniveau een hoogwaardige uitstraling.
Met twee woningen per liftstop is gekozen voor een kleinschalige ontsluiting van de woongebouwen.
Om optimaal te profiteren van het uitzicht hebben de appartementen aan de Kanaalzijde een woonkamer over de volle breedte van de woning gekregen. De slaapkamers en de balkons zijn aan de zuidzijde van de woonblokken gelegen.

Herman de Kovel verantwoordelijk partner DKV architecten

Details

  • Date1998-2003
  • ClientVOF Kanaalmolen
  • Category Woningbouw
  • Tags
Back To Top