Contact: (+31) 06-52520540

Strandweg Noord

4 woongebouwen aan rand van de duinen
  • 6198

Description

Strandweg Noord, Hoek van Holland 
4 woongebouwen in de duinen met 104 appartementen en een ondergrondse parkeergarage
Nominatie Rotterdamse Bouwkwaliteitsprijs 2007

De vier woongebouwen aan de Strandweg zijn gesitueerd op de grens  van het dorp en het duinlandschap. Om op straatniveau het doorzicht naar de duinen niet te verstoren, zijn de vier blokken op ruim 5 meter hoge kolommen geplaatst en is de entreehal volledig beglaasd. Het open karakter van het duinlandschap wordt behouden door de gebouwen paarsgewijs te ontsluiten via een gemeenschappelijk toegangspad en door de parkeergarage volledig ondergronds aan te leggen. Een autoliftsysteem zorgt er voor dat iedere parkeerplaats een verdubbelde capaciteit krijgt.
De vier blokken bevatten ieder 26 woningen die in afmeting variëren. Uitgangspunt is dat alle appartementen zoveel mogelijk profiteren van het uitzicht en de zon. Op de standaardverdieping bevinden zich vijf appartementen, waarvan vier hoekwoningen; daarboven ligt een verdieping met vier appartementen .Op het dak zijn nog twee penthouses met grote dakterrassen gelegen. Door de ‘natte cellen’ rond de centrale kern van het gebouw te concentreren is de indeling van de appartementen flexibel. Bij de woningindeling zijn waar mogelijk de woonkamers op de hoek geplaatst, zodat die een spectaculair uitzicht op de duinen en de Nieuwe Waterweg hebben.
De uitstraling van de woongebouwen is licht en elegant. Door de terugliggende penthouses blijft het hoofdvolume van het gebouw beperkt tot vijf bouwlagen. Het beeld van de gevels wordt bepaald door een raster van lichtgekleurd beton. De invulling bestaat uit betonnen borstweringen en aluminium kozijnen, die beurtelings voorzien zijn van glas en houten panelen.

Herman de Kovel en Wico Valk verantwoordelijk partners DKV architecten

Details

  • Date2003-2007
  • ClientNederlandse Bouwunie, Etten Leur
  • Category Woningbouw
  • Tags
Back To Top