Contact: (+31) 06-52520540

Woontorens Slotlaan

112 appartementen met parkeergarage
  • 5046

Description

Woontorens langs Slotlaan, Ede
112 appartementen (sociale huur) met parkeergarage

In het noordwesten van Ede ligt de naoorlogse woonwijk Veldhuizen A. Deze woonwijk wordt geherstructureerd, waarbij delen van de wijk worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. De nieuwbouw van de vier woonblokken langs de Slotlaan, een wijkontsluitingsweg met een ruim groen profiel, maakt onderdeel uit van de vernieuwing van deze wijk. De oude grootschalige galerijflats zijn vervangen door een transparante wand van vier kleinschalige woontorens. Het  parkeren is opgelost met een volledig ondergrondse parkeergarage, zodat de ruimte tussen de torens groen kan blijven. Iedere woontoren is opgedeeld in twee slanke bouwvolumes met daartussen een transparante glazen zone. De wand van vier woontorens is daarmee ook te lezen als een wand van acht slanke  schijfvormige torens.
Iedere woontoren telt zeven woonlagen met vier appartementen per laag in een differentiatie van drie- en vierkamerwoningen. De collectieve verkeersruimten van de torens zijn ondergebracht in de transparante glazen zones. Alle woningen worden ontsloten vanuit korte inpandige corridors; aan de entreezijde van de woongebouwen eindigen deze corridors in een vide die de verdiepingen ruimtelijk verbindt. Iedere woning heeft een parkeerplaats in de ondergrondse parkeergarage en een berging in de kelder; voor het plaatsen van een scootmobiel is er in iedere toren op de begane grond een ruimte opgenomen.
De heldere architectonische vormgeving met bakstenen gevels en matglazen hekwerken langs de balkons, sluit goed aan op de architectuur van de naoorlogse woonwijk.

Herman de Kovel verantwoordelijk partner DKV architecten

Details

  • Date2006-2011
  • ClientWoonstede, Ede
  • Category Woningbouw
  • Tags
Back To Top